Skip to content

Lămuriri necesare despre protocolul de colaborare semnat între filialele judeţene ale PSD şi PRM

21/02/2011

Nu pot să nu remarc faptul că recenta mişcare politică pe care PSD Ilfov (filiala al cărei preşedinte sunt) a făcut-o prin semnarea unui protocol de cooperare la nivel local cu PRM a stârnit “mânia presei portocalii”.

Nici nu mă aşteptam la altceva. În calitatea lor de oameni care nu au construit niciodată nimic, orice construcţie îi sperie şi, prin urmare, trebuie atacată.

Ceea ce mă deranjează în schimb este faptul că “vuvuzelele portocalii” nu înţeleg nimic, că aceşti aşa-zişi cunoscători ai fenomenului care fac politică la nivel de marginea şanţului caută în această construcţie resorturi false. Ei lansează ideea că prin această alianţă realizată la nivelul judeţului Ilfov se deschide, de fapt, uşa din dos a Alianţei USL pentru PRM. Nimic mai fals.

Acestor “dătători cu părerea” le sugerez să ia cunoştinţă de realităţile punctuale ale judeţului Ilfov înainte de a analiza acest protocol.

În calitate de om care de mai bine de o jumătate de an a bătut judeţul Ilfov la pas, voi explica, pentru cei care au urechi să audă şi neuroni să înţeleagă, care este rostul recentei înţelegeri politice dintre PSD şi PRM în judeţul Ilfov:

–         Acest judeţ se află, în acest moment, în totalitate în ghearele baronilor portocalii, care, în lipsa unei opoziţii unite, acţionează nestingherit. Apariţia unui pol unit, în care tot mai multe voci din spectrul opoziţiei să sancţioneze derapajele flagrante pe care puterea portocalie şi le permite în acest moment pe plan local,  este mai mult decât necesar.
Cu atât mai mult cu cât trebuie conştientizat că, în Ilfov, locuitorii simt în viaţa de zi cu zi efectele caracatiţei portocalii ce şi-a întins tentaculele până în ultimul cotlon al judeţului.

–         În timp ce această caracatiţă este ocupată să acapareze toate resursele judeţului, interesele locuitorilor sunt abandonate în totalitate. Ilfovul rămâne unul dintre cele mai poluate judeţe ale României. În acest judeţ, evaziunea fiscală la legume şi fructe concurează fără emoţii ceea ce se-ntâmplă în vămile româneşti. Defrişările continuă în Ilfov după cum ordonă caracatiţa portocalie, agricultura este la pământ, iar dezvoltarea economică a judeţului este aproape inexistentă, singurul motor al acesteia fiind reprezentat de proximitatea cu Bucureştiul şi nicidecum vreun program coerent, implementat de autorităţile locale actuale.

Acestea sunt problemele judeţului Ilfov, acestea sunt problemele locuitorilor. Pentru rezolvarea lor, noi ne vom bate zi de zi, şi da, dacă alături de noi vin cei de la PRM, ei sunt bine-veniţi. Aşa cum va fi bine-venit oricine îşi doreşte să lupte cu mafia portocalie şi să redea judeţul Ilfov ilfovenilor.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: