Skip to content

Poţi muri de foame liniştit, Boc veghează pentru tine…

18/02/2011

Prinşi în vîltoarea problemelor de zi cu zi, trec pe lângă noi ştiri de maximă importanţă. Deunazi, am citit cu îngrijorare cum organizaţiile mondiale trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte o iminentă criză a alimentelor la nivel global.

Sunt convins, conştient fiind de nesimţirea actualilor guvernanţi, că această ştire nu i-a pus deloc pe gânduri. De ce ar sta Boc şi gaşca lui portocalie să ia în calcul de acum un astfel de scenariu periculos de realist. Vorba aia, de-abia ne-am obişnuit să ne ia criza prin surprindere.

Actualii guvernanţi nu au pur şi simplu capacitatea de a gândi pe termen mediu, ca sa nu spunem lung. Obişnuiti probabil să acţioneze după principiul “dai lovitura şi fugi”, ei nu se repliază în faţa acestei crize alimentare, şi nici nu iau în calcul conceperea şi legiferarea unui set de măsuri menite să resusciteze agricultură României. Preocuparea lor, în frunte cu “Tătucul Băsescu” este legată de ce se va întâmpla cu partidul lor de 15%.

Ce dacă România, care este deja îngenucheată de criza economică, nu va avea nici o şansă în faţa unei noi crize , de data aceasta alimentare. Nu m-ar mira ca istoria să se repete şi cu câteva zile înaintea începerii crizei alimentare, Traian Băsescu să ne spună că n-avem de ce să ne facem griji.

Această atitudine nesimţită şi inconştientă vine în contextul unei Românii care importă în acest moment peste 70% din produsele alimentare destinate consumului public. Asta cu toate ca România are potenţial agricol ce poate hrăni de doua ori populatia ţării. Deci, în loc să devenim un exportator, un factor de stabilitate alimentar în perspectiva vremurilor anunţate şi, de ce nu, să devenim unul dintre jucatorii care vor avea de câştigat în urma prognozatului context, noi stăm cu mâinile în sân şi aşteptăm la propriu să murim de foame.

În faţa acestui scenariu extrem de probabil nu putem vorbi decât de genocid, aceşti conducatori iresponsabili ne vor aduce în situaţia în care nu vom mai avea ce să punem pe masa copiilor noştrii.

În calitatea mea de deputat vreau sa trag un semnal de alarmă foarte serios şi să provoc public actuala putere să ia în considerare scenariul crizei alimentare prezentat de Organizaţia pentru Alimente şi Agricultura a ONU.

Daca nu au idei, şi sigur nu au idei de măsuri ce ar putea să resusciteze agricultura, îi invit sa citească această iniţiativă a mea, prezentata şi pe acest blog.

Băsescu, Boc, trezirea !!!

3 Comments leave one →
 1. 21/02/2011 14:59

  Domnule Robert Negoita,

  Noi, reprezentand majoritatea membrilor PSD Cernica, va rugam respectuos sa ne da-ti un raspuns concret in legatura cu cererea noastra facuta in cursul saptamanii trecute, referitor la demisia presedintelui organizatiei Cernica, Petra Dumitrache, care pur si simplu cu adevarat nu ne reprezinta si de aceea nu merita sa mai stea in functia pe care o ocupa nici un minut, dupa parerea noastra si datorita faptelor pe care le-a comis.
  Acele doua cazuri care au fost postate sunt 100% adevarate si fac parte din cele peste 100 de familii inselate, dar am hotarat totusi sa nu enumeram toate cazurile pentru a nu va da impresia ca avem o imaginatie irealista, dar totusi ele exista cu adevarat si putem sa le postam fara nici un fel de retinere. Va multumim si asteptam un raspuns cu privire la aceasta problema.

  Cu stima
  Secretar Vasile Bolboja, Vicepresedinte Preda Dumitru

  • 21/02/2011 17:11

   Buna seara,
   Am citit detaliile situatiei semnalate de dvs. Ceea ce pot sa va spun in acest moment este ca presedintele de la Cernica este ales in mod statutar. Peste doua saptamini voi veni personal la Cernica si imi exprim intreaga disponibilitate de a analiza in amanunt situatia expusa de dvs. Daca problema nu mai poate astepta pina atunci, imi exprim disponibilitatea de a discuta cu dvs chiar in cursul saptaminii viitoare, cu rugamintea de a lua legatura cu domnul Ionut Grosu, in ideea de stabili coordonatele unei intilniri.
   Va multumesc pentru informatii si sint convins ca apelind la dialog, rezolvarea nu va intirzia sa apara.

   • 23/02/2011 18:32

    Domnule Negoita,

    Buna seara. Va multumim ca a-ti dat curs cereri noastre, disponibiltatea dumneavoastra de a veni la Cernica peste doua saptamani pentru a analiza situatia organizatiei noastre este mai mult decat bine primita. Va multumim inca odata si speram sa se faca ordine, sa ne putem reorganiza in plan local fiindca in conditiile pe care vi le-am amintit pana acum, actualul presedinte nu a reusit decat sa starneasca antipatia multor cetateni din comuna, antipatie care s-a izbit de emblema PSD.

    Va dorim seara buna in continuare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: