Skip to content

Basescu s-a suspendat singur

16/02/2011

In ciuda apelurile tot mai insistente facute de o parte a opozitie, nu ma numaram printre cei care vedeau suspendarea presedintelui ca un demers util. In primul rind nu-mi doream sa repetam greselile trecutului, dar nici nu credeam, pina zilele trecute, ca un demers de o asemenea seriozitate poate fi facut fara o argumentatie clara.

Ce s-a intimplat insa in ultimele 48 de ore m-a convins ca este necesar ca  opozitia sa-l suspende pe Traian Basescu.

Este evident ca Romania nu are in acest moment un presedinte, in adevaratul sens al cuvintului.
Un om care nu da doi bani pe reglementarile constitutionale ce vin o data cu fisa postului de la Cotroceni, nu poate ocupa cea mai inalta demnitate intr-o tara cu aspiratii europene.

Ne-am obisnuit atit de mult cu eternele si multiplele derapaje constitutionale ale acestui presedinte, incit anormalitatea a devenit la noi normalitate. Nu mai sta nimeni sa judece drept de ce Basescu nu respecta Constitutia Romaniei, legea fundamentala a oricarui stat civilizat. Toata lumea a ajuns sa puna abuzurile constitutionale ale presedintelui in spatele sintagmei “presedinte jucator”. Ca si cum acest lucru este un fel de cec in alb, care-I permite sa fac absolut orice. Asta ar insemna, altfel spus, ca orice roman care isi permite sa incalce legea flagrant, poate spune in fata instantei ca e ok, el este doar un “roman jucator”, asa cum a vazut el la Basescu.

Felul in care Basescu a schimbat in ultimele zile statutul de presedinte al Romaniei pe cel de presedinte de partid il descalifica, legal si moral, din functia pentru care romanii l-au ales. Renuntind la impartialitatea ce trebuie sa caracterizeze un conducator de tara, in raport cu spectrul politic, Basescu a renuntat implicit si la cea mai inalta demnitate pe care i-au oferit-o romanii.

Faptul ca o face la vedere, demonstreaza, pe linga dispretul pe care-l are pentru Constitutia Romaniei, ca nu da doi bani nici pe cei care l-au votat, si implicit l-au trimis la Cotroceni sa fie presedinte si nu sef de partid. Mai mult, prin dispretul aratat pentru legea fundamentala a Romaniei, Basescu ne arata foarte clar cum ar trebui aceasta modifcata si cum ar trebui sa fie Romania dupa chipul si asemnarea lui: o tara in care presedintele taie si spinzura tot, in care separatia puterilor in stat nu mai exista, intr-un cuvint… dictatura. Avind in vedere drumul pe care a luat-o, este necesar sa fie trezit (suspendat) inainte sa apuce sa-si puna planul in aplicare.

Si eu vreau o tara ca afara. Ori, din nefericire, acum imi este clar ca acest lucru nu poate fi real cu Traian Basescu presedinte.

 

 

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: