Skip to content

Ministerul Justiţiei vrea ca doar judecătorii să aiba dreptul la onoare si imagine

06/02/2011

Constat cu surprindere că Ministerul Justiţiei a cerut, în mod public, CSM-ului“să apere reputaţia” judecătoarei care a emis mandatul de arestare preventivă pe numele lui Constantin Nicolescu. În plus, acelaşi minister doreşte ca întreg spectrul politic să fie moderat în legătură cu această problemă.

Ministerul Justiţiei, dintr-o dorinţă de neînţeles de a-şi ascunde mizeria sub preş, a hotărât să ceară breslei să facă zid în faţa doamnei judecătoare pentru o apăra, asta cu toate că, în urmă cu câteva zile, colegii dânsei, în unanimitate, au dat verdictul: judecătoarea Ioana Mihaela Neacşu (reţineţi acest nume) a greşit impardonabil.

Dacă aşa funcţionează Justiţia în România, atunci putem deduce că dacă eşti judecător şi greşeşti, nu trebuie să-ţi faci griji: mai-marii tăi vor sări automat să-ţi apere onoarea şi imaginea. Păi, atunci unde mai este responsabilitatea muncii de judecător? Pentru ce mai iau sporuri de stres dacă munca lor nu presupune nicio responsabilitate?

Haideţi să privim lucrurile şi din altă perspectivă. Ce facem cu onoarea victimelor produse de sistemul de Justiţie din România? Onoarea unor oameni care, după o viaţă de muncă, este călcată în picioare, să nu spunem premeditat, ci doar din lipsă de profesionalism, de o doamnă judecător. Pe ei cine-i apără? Ministerul Justiţiei, în calitate de consumator al banilor contribuabililor, nu ar trebui să aibă şi preocuparea onoarei acestor victime?

Până când nu se va ajunge la o Justiţie în care membrii sistemului să fie traşi la răspundere atunci când greşesc, până când sistemul nu-i va obliga să-şi asume responsabilitatea unei munci care, prost făcută, poate distruge destine, România va continua să fie împărţită în două categorii: judecătorii, care vor avea automat dreptul la onoare si imagine, şi noi toţi ceilalţi, care trebuie să înţelegem ca onoarea si imaginea noastra nu conteaza.

Sau, altfel spus, „onoarea” doamnei judecătoare Ioana Mihaela Neacşu este mai presus de onoarea noastră, a celor mulţi şi total neinteresanţi pentru sistem.

 

Advertisements
2 Comments leave one →
 1. Black Rider permalink
  08/02/2011 22:15

  Mi-ar fi rusine sa vrb de integritate si de subiecte de genul asta cand stii bine ca esti un ipocrit cu datorii la statul roman……
  Zii mersi ca nu ai “picat” pana acum… dar nicioadata nu e prea tarziu, vezi ca vin si dupa tine cat de curand!

  • 21/02/2011 17:18

   Stimate Balck Rider,
   Adevarul este cel pe care vrei sa-l crezi. De multe ori, din lipsa de informatii sau “beneficiind” de dezimformarea orchestrata de cei care au interes in acest sens, iti poti crea realitati false. Dar, pentru a putea avea o judecata proprie, trebuie macar sa vrei si sa incerci sa afli si adevarul aflat de cealalta parte a baricadei. In acest sens iti recomand sa citesti rubrica “Lupta mea cu ANAF-ul” de pe site-ul robertnegoita.ro si celelalte materiale si documente de acolo. Abia dupa aceea, astept sa ai o parere in cunostiinta de cauza. Pina atunci, din nefericire, pentru tine in primul rand, esti doar o victima a unei dezinformari.
   In plus iti recomand sa verifici daca Robert Negoita sau Ionut Negoita au derulat vreodata o afacere cu bani publici. Daca au beneficiat vreodata de vreun contract de la statul roman. Apoi, vezi despre cite personaje “portocalii” poti spune acest lucru.
   Succes si multumesc pentru atentia acordata acestui blog.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: