Skip to content

“Să terminăm cu «Politica de Haiducie»”

02/02/2011
tags:

Constat cu surprindere şi dezamăgire că, în amplul proces de discreditare a instituţiei Parlamentare, proces pe care preşedintele Traian Băsescu îl orchestrează abil în ultimii ani, Domnia Sa primeşte o mână de ajutor nesperată chiar de la colegii parlamentari. Într-o ţară cu aspiraţii europene, este inacceptabil ca un număr de 72 de parlamentari să deruleze afaceri cu statul.

Această stare de fapt alimentează percepţia publică, conform căreia accederea în Parlamentul României reprezintă doar o trambulină pentru îmbogăţirea celor care ar trebui să aibă grijă de destinele celor care i-au ales. Indiferent de culoarea politică, trebuie să înţelegem că, pentru a avea un Parlament puternic, care să beneficieze de încrederea populaţiei şi care să redevină un adversar puternic în lupta pentru conservarea democraţiei în România, toţi parlamentarii trebuie să renunţe la afacerile cu statul în momentul accederii în această funcţie.

Este inadmisibil ca, pentru un procent de 15,6% din totalul parlamentarilor, acest stigmat să fie aruncat asupra noastră, a tuturor. Fiecare partid politic trebuie să-şi propună, pentru viitorul apropiat, o „curăţenie morală generală” în ceea ce priveşte această practică. Sunt un parlamentar tânăr, la primul mandat, care am reuşit în viaţă fără să derulez nici măcar o singură afacere cu statul. Am astfel autoritatea de a condamna această practică şi de a susţine public că trebuie să transformăm felul în care s-a făcut politică în ultimii 20 de ani.

Să facem noi primul pas, noi, parlamentarii atât de huliţi şi percepuţi ca o castă gata să sacrifice orice pentru a-şi proteja membrii. În viitor, trebuie să avem puterea să-i excludem noi, din rândurile noastre, pe cei care nu au puterea de a face alegerea între afaceri şi cariera politică. De ce mai avem nevoie să facem acest pas? Situaţia în care a ajuns România după 20 de ani de „Politică de Haiducie”, făcută în interes personal, şi nu public, ar trebui să reprezinte cel mai bun argument.

Consider că este de datoria mea de deputat tânăr, care nu au avut niciodată vreo afacere cu statul, ca, de acum încolo, să taxez public orice derapaj al parlamentarilor în relaţii de faceri cu statul român. Sper ca alături de mine să vină toţi colegii mei, extrem de numeroşi – aflaţi în situaţia mea – şi să începem curăţenia din interior.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: